top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαEAEP CORFU

Μαντείες (μέντιουμ)

Έγινε ενημέρωση: 21 Ιαν 2022

Εξάπλωση του πνευματισμού

Ζούμε σε μια εποχή που ο Χριστιανισμός θεωρείται ξεπερασμένος και αναχρονιστικός. Όσοι δηλώνουν τη πίστη τους στον Ιησού Χριστό, συνήθως γίνονται αποδέκτες ειρωνικών σχολίων και αποδοκιμασιών. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα σημείο που μας δημιουργεί μεγάλη απορία. Στην εποχή που ο Χριστός δεν έχει πια θέση στις καρδιές των ανθρώπων, χίλιες δύο μυστικιστικές θρησκείες και μάγοι ή μέντιουμ, ξεπετιούνται εδώ κι εκεί σε όλο το κόσμο. Πώς συμβαίνει λοιπόν στη κοσμική εποχή μας να διαπιστώνεται επέκταση ενδιαφέροντος για το μυστικισμό;

Β' ΘΕΣ 2:9 όστις θέλει ελθεί κατ' ενέργειαν του Σατανά εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους 10 και εν πάση απάτη της αδικίας μεταξύ των απολλυμένων, διότι δεν εδέχθησαν την αγάπην της αληθείας διά να σωθώσι· 11 και διά τούτο θέλει πέμψει επ' αυτούς ο Θεός ενέργειαν πλάνης, ώστε να πιστεύσωσιν εις το ψεύδος, 12 διά να κατακριθώσι πάντες οι μη πιστεύσαντες εις την αλήθειαν, αλλ' ευαρεστηθέντες εις την αδικίαν.

A' TΤΜ 4:1 Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς θέλουσιν αποστατήσει τινές από της πίστεως, προσέχοντες εις πνεύματα πλάνης και εις διδασκαλίας δαιμονίων, 2 διά της υποκρίσεως ψευδολόγων, εχόντων την εαυτών συνείδησιν κεκαυτηριασμένην,...

ΜΑΤΘ 24:24 διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς.

Αυτά τα κείμενα προλέγουν ότι πλησιάζοντας προς το τέλος του κόσμου, το έργο του αντίχριστου θα χαρακτηρίζεται από κάθε είδους θαύματα και σημεία - κίβδηλες εκδηλώσεις του υπερφυσικού, σημεία που θα γίνονται ευχαρίστως δεκτά από τους ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν γυρίσει τη πλάτη τους στο Χριστό.

Αυτή η εικόνα έρχεται απευθείας σε αντίθεση με τις διακηρύξεις των λεγόμενων στοχαστών για εκατοντάδες χρόνια, ότι η λογική θα θριαμβεύσει επί της δεισιδαιμονίας. Μας έλεγαν ότι οι επιστημονικές μέθοδοι θα νικούσαν πολύ εύκολα την ανάγκη ύπαρξης του υπερβατικού. Μάλιστα κάποιοι έβαλαν στοίχημα ότι η Γραφή κάποτε θα διαβάζεται μόνο ως ένα ενθύμιο μιας αρχαίας ξεπερασμένης δεισιδαιμονικής εποχής. Η επιστήμη ασφαλώς θα καθιστούσε το υπερφυσικό απίστευτο, αν όχι απαρχαιωμένο.

Αλλά τι ανακαλύπτουμε έχοντας ήδη μπει στον 21ο αιώνα; Οι άνθρωποι μένουν με τα μάτια ορθάνοιχτα σε τηλεοπτικές εκπομπές που προλέγουν το μέλλον και ψάχνουν απαντήσεις στις ανησυχίες τους σε μέντιουμ και σε κάρτες του Ταρώ. Μορφωμένοι, επιστήμονες, προοδευτικοί άνθρωποι έχουν τις ίδιες προλήψεις που είχαν οι πρόγονοι μας αιώνες πριν.

Ο πνευματισμός όχι μόνο δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά μεταδίδεται από τις τηλεοράσεις ακόμη και σε πρωινές ζώνες. Ο παγανισμός είναι απλούστατα ένας εναλλακτικός τρόπος ζωής. Μάγοι και μάγισσες κάθε είδους προβάλλονται από τηλεόραση, διαδίκτυο και περιοδικό τύπο, χωρίς ίχνος ντροπής. Οπαδοί της Νέας Εποχής βρίσκονται παντού, πουλώντας εναλλακτικές μεθόδους πνευματισμού με "μαγικούς" κρυστάλλους και επικοινωνώντας δήθεν με πνεύματα νεκρών. Κίβδηλα σημεία και τέρατα γίνονται αποδεκτά με πανηγυρισμούς.

ΗΣΑ 8:19 Και όταν σας είπωσιν, Ερωτήσατε τους έχοντας πνεύμα μαντείας και τους νεκρομάντεις, τους μορμυρίζοντας και ψιθυρίζοντας, αποκρίθητε, Ο λαός δεν θέλει ερωτήσει τον Θεόν αυτού; θέλει προστρέξει εις τους νεκρούς περί των ζώντων;

Είναι και αυτό ένα από τα σημεία που καθιστά ακόμη πιο σαφές ότι η ιστορία βαίνει στην αποκορύφωσή της, που όμως μας φανερώνει η Γραφή, πλησιάζουμε στην «παρουσία του Υιού του ανθρώπου».

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι σαγηνεύονταν από τον ουρανό και τις κινήσεις των άπειρων αστεριών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι αρχαίοι λαοί να αποδώσουν στα ουράνια σώματα υπερφυσικές δυνάμεις οι οποίες, κατ' αυτούς, καθόριζαν το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων. Σήμερα, μετά από χιλιάδες χρόνια, πλήθος αστρολόγων επιδίδονται σε προβλέψεις που κρίνουν ακόμη και αποφάσεις αρχηγών κρατών. Ο άνθρωπος που δεν έχει ένα σταθερό σημείο αναφοράς, μια αξία ζωής και βρίσκεται μακριά από την πνευματική καθοδήγηση της Εκκλησίας ψάχνει απελπισμένα να στηριχθεί σε κάθε είδους προβλέψεις που αφορούν το μέλλον του. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που βρίσκονται σε πνευματικό τέλμα και έτσι οι κάθε λογής αστρολόγοι κάνουν χρυσές δουλειές.

Δεν υπάρχει σήμερα τηλεοπτική εκπομπή κυρίως της πρωινής ζώνης ή περιοδικό ποικίλης ύλης, που να μην έχει αστρολογικές προβλέψεις. Μάλιστα μας χρυσώνουν το χάπι λέγοντας ότι ο τρόπος που διαβάζουν τους αστρολογικούς χάρτες είναι απολύτως επιστημονικός, με χρήση πλέον ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ο.κ..

Δύο μόνο επιχειρήματα από τα πολλά για την απόδειξη του αβάσιμου των αστρολογικών προβλέψεων:

1. πως είναι δυνατόν η ανθρώπινη ζωή να επηρεάζεται από έναν μόνο, απόλυτα συγκεκριμένο αστρικό σχηματισμό, όταν κάθε στιγμή στον ουράνιο θόλο βρίσκονται δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων άστρα;

2. πως είναι δυνατόν να αποδίδονται χαρακτηριστικά στον άνθρωπο με βάση το ζώδιο του π.χ. η εκδικητικότητα όταν είναι σκορπιός στηριζόμενοι σε μια απολύτως υποκειμενική άποψη των αρχαίων Ελλήνων που φαντάστηκαν απλώς ότι συγκεκριμένος αστερισμός στον ουρανό είχε το σχήμα του σκορπιού; Οι κινέζοι που συνέδεσαν τους αστερισμούς με άλλα ζώα προφανώς αποδίδουν άλλα χαρακτηριστικά στον ίδιο άνθρωπο.

Είναι γεγονός ότι μπορεί κανείς να αναφερθεί σε άπειρα επιχειρήματα που καταρρίπτουν το αστρολογικό οικοδόμημα. Αυτό όμως που πρέπει να έχουν ύπ' όψιν κυρίως οι χριστιανοί είναι ένα: Η αστρολογία όταν έχει να αντιμετωπίσει τα λογικά επιχειρήματα της επιστήμης και τις αιτιάσεις της κοινής λογικής απαντά ότι έχει μεταφυσική διάσταση. Άρα παραδέχεται ότι η βάση πάνω στην οποία κινείται και οι μεθοδολογία της είναι θρησκευτικής τάξεως. Φυσικά ένας συνειδητοποιημένος χριστιανός δεν αφήνει τη ζωή του έρμαιο στις κινήσεις των άστρων. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη χάρη και την πρόνοια του Θεού και προσπαθεί μέσα από πνευματική και σωματική άσκηση να προκόψει προς όφελος του ιδίου και των αδελφών του.

ΛΕΥ 20:6 Και ψυχή, ήτις ακολουθήση τους έχοντας πνεύμα μαντείας και τους επαοιδούς, διά να πορνεύη κατόπιν αυτών, θέλω επιστήσει το πρόσωπόν μου κατά της ψυχής εκείνης, και θέλω εξολοθρεύσει αυτήν εκ μέσου του λαού αυτής.

ΔΕΥΤ 18:9 Αφού εισέλθης εις την γην, την οποίαν Κύριος ο Θεός σου δίδει εις σε, δεν θέλεις μάθει να πράττης κατά τα βδελύγματα των εθνών εκείνων. 10 Δεν θέλει ευρεθή εις σε ουδείς διαπερνών τον υιόν αυτού ή την θυγατέρα αυτού διά του πυρός, ή μαντευόμενος μαντείαν ή προγνώστης των καιρών ή οιωνοσκόπος ή μάγος, 11 ή γόης ή ανταποκριτής δαιμονίων ή τερατοσκόπος ή νεκρόμαντις. 12 Διότι πας ο πράττων ταύτα είναι βδέλυγμα εις τον Κύριον· και εξ αιτίας των βδελυγμάτων τούτων Κύριος ο Θεός σου εκδιώκει αυτούς απ' έμπροσθέν σου.

Ο Σαμουήλ ερωτά μια γυναίκα με πενύμα μαντείας:

Α’ ΣΑΜ 28:6 Και ηρώτησεν ο Σαούλ τον Κύριον· αλλ' ο Κύριος δεν απεκρίθη προς αυτόν ούτε δι' ενυπνίων ούτε διά του Ουρίμ ούτε διά προφητών. 7 Τότε είπεν ο Σαούλ προς τους δούλους αυτού, Ζητήσατέ μοι γυναίκα έχουσαν πνεύμα μαντείας, διά να υπάγω προς αυτήν και να ερωτήσω αυτήν. Και οι δούλοι αυτού είπον προς αυτόν, Ιδού, είναι εν Εν-δωρ γυνή τις έχουσα πνεύμα μαντείας. 8 Και μετεσχηματίσθη ο Σαούλ και ενεδύθη άλλα ιμάτια, και υπήγεν αυτός και δύο άνδρες μετ' αυτού και ήλθον προς την γυναίκα διά νυκτός· και είπε, Μάντευσον, παρακαλώ, εις εμέ διά του πνεύματος της μαντείας και αναβίβασόν μοι όντινα σοι είπω. 9 Και είπεν η γυνή προς αυτόν, Ιδού, συ εξεύρεις όσα έκαμεν ο Σαούλ, τίνι τρόπω εξωλόθρευσε τους έχοντας πνεύμα μαντείας και τους μάγους εκ του τόπου· διά τι λοιπόν συ παγιδεύεις την ζωήν μου, διά να με θανατώσωσι; 10 Και ώμοσε προς αυτήν ο Σαούλ εις τον Κύριον, λέγων, Ζη Κύριος, δεν θέλει σε συμβή ουδέν κακόν διά τούτο. 11 Τότε είπεν η γυνή, Τίνα να σοι αναβιβάσω; Και είπε, τον Σαμουήλ αναβίβασόν μοι.

Η μάντις «αναβιβάζει» τον ψευδοΣαμουήλ, (ο μεταμορφωμένος διάβολος), ο οποίος γνωρίζοντας ότι ο Θεός δεν είναι πια με τον Σαούλ, και ότι θα χάσει τη μάχη, τον απογοητεύει πλήρως, για να τον αποτρέψει από την μετάνοια.

Η Αγία Γραφή για την μαντεία

ΕΞΟΔ 8:7 Και έκαμον ομοίως οι μάγοι, με τας επωδάς αυτών, και ανήγαγον τους βατράχους επί την γήν της Αιγύπτου. (κλπ)

ΕΞΟΔ 22:18 Μάγισσαν δέν θέλεις αφήσει να ζή.

ΛΕΥΙΤ 19:26 ...ουδέ θέλετε μεταχειρίζεσθαι μαντείας, ουδέ θέλετε προμαντεύει καιρούς... 31 Δεν θέλετε ακολουθεί τους έχοντας πνεύμα μαντείας, ουδέ θέλετε προσκολληθή εις επαοιδούς, ώστε να μιαίνησθε δι’ αυτών.

ΛΕΥΙΤ 20:27 Και ανήρ ή γυνή ήτις έχει πνεύμα μαντείας, ή είναι επαοιδός, εξάπαντος θέλει θανατωθή∙ με λίθους θέλουσι λιθοβολήσει αυτούς∙ το αίμα αυτών θέλει είσθαι επ’ αυτών.

ΑΡΙΘ 22:7 Και υπήγαν οι πρεσβύτεροι του Μωάβ και οι πρεσβύτεροι του Μαδιάμ, φέροντες τα δώρα της μαντείας εις τας χείρας αυτών∙ και ήλθον προς Βαλαάμ ...

ΑΡΙΘ 23:23 Βεβαίως ουδεμία γοητεία δεν ισχύει κατά του Ιακώβ, ουδέ μαντεία κατά του Ισραήλ∙

Α’ ΣΑΜ 15:23 διότι η απείθεια είναι καθώς το αμάρτημα της μαγείας∙

Β’ ΒΑΣ 17:17 Και διεβίβαζον τους υιούς αυτών και τας θυγατέρας αυτών διά του πυρός, και μετεχειρίζοντο μαντείας και οιωνισμούς ...

Β’ ΒΑΣ 21:6 Και διεβίβασε {ο Μανασής} τον υιόν αυτού διά του πυρός, και προεμάντευε καιρούς, και έκαμνεν οιωνισμούς, και εσύστησεν ανταποκριτάς δαιμονίων, και επαοιδούς∙

Β’ ΒΑΣ 23:24 Αφήρεσεν έτι ο Ιωσίας και τους ανταποκριτάς των δαιμονίων, και τους μάντεις, και τα ξόανα, και τα είδωλα, και πάντα τα βδελύγματατα οποία εφαίνοντο εν τη γή του Ιούδα και εν Ιερουσαλήμ, ...

Α’ ΧΡΟ 10:13 Ούτως απέθανεν ο Σαούλ, δια την ανομίαν αυτού την οποίαν ηνόμησεν εις τον Κύριον, εναντίον του λόγου του Κυρίου, τον οποίον δεν εφύλαξε∙ και έτι διότι εζήτησεν άνθρωπον έχοντα πνεύμα μαντείας, διά να ερωτήση, 14 και δεν ηρώτησε τον Κύριον∙

ΔΑΝ 2:2 Και είπεν ο βασιλεύς {Ναβουχοδονόσωρ} να καλέσωσι τους μάγους, και τους επαοιδούς, και τους γόητας, και τους Χαλδαίους, διά να φανερώσωσι προς τον βασιλέα τα ενύπνια αυτού.

ΗΣΑ 44:25 ο ματαιώνων τα σημεία των ψευδολόγων, και καθιστών παράφρονας τους μάντεις∙ ...

ΙΕΖ 13:7 Δεν είδετε οράσεις ματαίας, και ελαλήσατε μαντείας ψευδείς, και λέγετε, Ο Κύριος είπεν, ενώ εγώ δεν ελάλησα;

ΙΕΖ 1:23 Πλήν τούτο θέλει είσθαι εις αυτούς ώς μαντεία ματαία, ...

ΠΡΑΞ 8:9 Άνθρωπος δε τις Σίμων ονομαζόμενος προϋπήρχεν εν τη πόλει κάμνων μαγείας, και εκπλήττων τον λαόν της Σαμαρείας, λέγων εαυτόν ότι είναι μέγας τις∙

ΠΡΑΞ 13:8 Ανθίστατο δε εις αυτούς Ελύμας ο μάγος ζητών να αποτρέψει τον ανθύπατον από της πίστεως.

ΠΡΑΞ 16:16 Ενώ δε επορευόμεθα εις την προσευχήν, απήντησεν ημάς δούλη τις έχουσα πνεύμα πύθωνος, ήτις έδιδε πολύ κέρδος εις τους κυρίους αυτής μαντευομένη.

ΠΡΑΞ 19:13 Και τινές από των περιερχομένων εξορκιστών Ιουδαίων επεχείρησαν να προφέρωσιν επί τους έχοντας τα πνεύματα τα πονηρά το όνομα του Κυρίου Ιησού, λέγοντες, Σας ορκίζομεν εις τον Ιησούν τον οποίον ο Παύλος κηρύττει.


54 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Το φαγητό είναι απαραίτητο και καλό. Ο άνθρωπος έχει δημιουργηθεί, με την ικανότητα να εκτιμάει κάθε καλό δημιούργημα του Θεού, όπως μεταξύ των άλλων, είναι και η καλή και υγιεινή τροφή. Δεν τρώμε όμω

ΨΥΧΗ - ΠΝΕΥΜΑ

Περιεχόμενα: Ο άνθρωπος είναι τριαδικός Τι συμβαίνει με τον θάνατο Το σώμα Η ψυχή Το πνεύμα Ο Λόγος ανάμεσα στη ψυχή και στο πνεύμα Συμπέρασμα Ο άνθρωπος είναι τριαδικός ΓΕΝ α:26 Και είπεν ο Θεός, Ας

ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ

Ενώ η Βίβλος πουθενά δεν δηλώνει ρητά ότι ο αυνανισμός είναι αμαρτία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σκέψεις που συνοδεύουν τον αυνανισμό, είναι αμαρτωλές. Ο αυνανισμός είναι σχεδόν πάντοτε το αποτέλεσμ

bottom of page